Boiling Lakes

16-12-2016 | 2016 – 2017

Vandaag is de grote dag, we gaan via een boiling lakes wandeling naar de Rastafari ‘s!!!
Om 5 uur moesten we allemaal opstaan maar door mijn ankerwacht was ik al om half 4 wakker. Snel werden de laatste spullen ingepakt (of juist uitgepakt) en om 7 uur stonden we op de kant te wachten op de busjes. We reden ongeveer 2 uur tot het begin van de wandeling, daar konden we nog even naar de wc. We mochten zelfs onze tassen in de bus laten, samen met Gwen en Thore heb ik 1 tas gedeeld met wat eten en handdoeken. Eerst liepen we door de bossen, over modderige paden door de regen. We hadden het erover dat het wel cool zou zijn als de regen echt hard word, niet maar beetje regen maar een echte stortbui. Nou die kregen we, en niet maar 1 keer! We staken ook een beekje over, daar vulden we onze waterflessen weer want dat water was veel lekkerder dan dat van de watermaker. Hierna begon de echte klim, we moesten de berg over. Het bos werd steeds minder dicht en na een tijd begonnen we de zwavel te ruiken. Boven zagen we de stoom en was de geur heel veel sterker. Hier kregen we ook allemaal een bekertje met zelfgemaakte passievrucht sap, was super lekker en een fijne boost om verder te gaan. Hierna moesten we omlaag, het was heel glad en het was echt klimmen. Beneden waren ze dan, de boiling lakes. Ik was wat langzamer en toen ik beneden kwam waren de eitjes al weer aan het koken en hadden een aantal gezichtsmaskers op van de modder. Hierna liepen we door, tot we om 4 uur bij het eindpunt waren en daar lunchten. De lunch was wel heel lekker, vis salade, gebakken bananen, gewone salade en broodjes. Hierna liepen we terug tot de ‘hot tubs’, daar gingen we zwemmen…… Heerlijk om het even warm te hebben, we waren de hele tijd nat en koud door de vele regen. Helaas, toen we verder moesten was het weer aan het regenen en waren onze kleren (en nu ook schoenen) helemaal nat. Hierna liepen we eigenlijk in een stuk door. Het was half 7 toen iedereen terug was, ik liep bij de laatste groep en het was al pikdonker toen we naar de wc moesten. Met een stuk of 5 meiden zaten we naast de weg te plassen, nou ja het was wel grappig. Terug bij het startpunt hadden een aantal mensen weer gezwommen maar toen wij er waren gingen we de auto in en reden 2 uur naar de Rastafari ‘s. Hier hebben we gegeten en zijn gaan slapen, een aantal in hangmatten en een aantal in bedden. Het was een hele lange dag maar wel heel mooi en leuk.

Lika