Het eerste halve tropenrooster

15-12-2016 | 2016 – 2017

In de ochtend werden we wakker op het dek in onze hangmatten. De avond daarvoor had bijna iedereen zijn hangmat ergens buiten opgehangen. Een paar mensen waren gewoon in bed gaan liggen, maar verder was het aan dek een drukke boel. Toen we waker werden was een deel al weer weggegaan, zij konden echt niet slapen in hun hangmat en gingen ook maar in bed liggen. Er waren in de avond wel een paar buitjes overgetrokken, maar de meesten hadden daar geen last van. Daarna kregen we een schooldag. Dit was geen normale schooldag, maar voor de eerste keer tropenrooster. Dit houdt in dat we iets eerder beginnen met de dag en dan om 1 uur stoppen. Dan krijgen we een lange pauze waar je mag zwemmen, slapen of iets anders wat je wilt. Vervolgens ga je om ongeveer half vier weer verder met school en dan ga je langer door. Bij ons was het alleen wat anders. We begonnen gewoon, maar toen het een uur was werd er opeens verteld dat we moesten stoppen. Sam vond dat we goed hadden gewerkt, maar dat we er moe uitzagen en hij wilde dat we uitgerust naar de Rastafari gingen. Dus kregen we om een uur een presentatie over Dominica en daarna informatie over de excursie naar de Rastafari. Nadat we onze tas hadden ingepakt voor de excursie van morgen kregen we de rest van de dag vrij. We mochten kiezen of we op het schip bleven en ons daar gingen vermaken, of we mochten naar het strand in de baai. Natuurlijk wilde bijna iedereen naar het strand en daar werden we met zijn allen naartoe gebracht. Een paar mensen bleven op het schip om nog wat aan school te doen. De rest heeft bijna de hele middag op het strand gelegen en gerelaxt. In de avond gingen toch nog een paar mensen in hun hangmat liggen om zich klaar te maken voor de Rastafari.

Lennard