Normale dag

30-11-2016 | 2016 – 2017

Op de dag na Sam’s verjaardag is alles back to normal. Het is een van die vele dagen op zee, niks speciaals. Wel was vandaag Mark jarig. En wat was er veel moeite gestopt in deze verjaardag door Koen en Carolina! Ze hebben de avond van tevoren heel heel heel veel ballonnen opgeblazen. Ze lagen overal in de hal, ook in alle kamers. Ook had Koen een popper die hij rond middernacht ontpopte. Een grote knal van confetti kwam er vervolgens uit. En natuurlijk niet te vergeten het wakker blijven tot middernacht om de jarige toe te zingen en te feliciteren. Was iedere verjaardag aan boord maar zo!

Ondertussen begint iedereen er weer aan te wennen om midden op zee te zitten. Wachtdagen en schooldagen. Ik had deze dag schooldag. Maar, de hitte! Er valt niet aan te ontsnappen. Behalve natuurlijk als je een waaier van papier maakt, en die dan gewelddadig voor je gezicht zit te waaien. Dan ontsnap je eventjes aan de hitte. Het was dan ook heel moeilijk om aan school te werken. Want iedereen weet dat je bij een hogere temperatuur minder goed kan concentreren. Altijd fijn om dan eventjes pauzes te hebben.

Ook was er die ochtend een vis gevangen. Sommigen hebben de vis gedissecteerd (sic!). Maar ook dat gebeurt tegenwoordig dagelijks, net zoals de vliegende vissen die steeds aan boord vliegen.
Tegenwoordig zijn ook deze dingen, zoals vliegende vissen, dissecteren en verjaardagen normale zaken hier aan boord. Nou ja, normaal?

Amelia