Een leuke dag vandaag

29-11-2016 | 2016 – 2017

Ik had keukendienst vandaag en hoefde dus niet om 5 uur op te staan voor mijn wacht. Eigenlijk kon ik uitslapen, heerlijk. Het was vandaag al de tweede dag van de grote oversteek! Ook was Sam (onze kapitein) vandaag jarig! De wacht had daarom de stuurhut leuk versierd met slingers, kerstlampjes en ballonnen. Sam vond dat ook wel heel erg leuk. Toen ik naar buiten liep om Sam te gaan feliciteren hoorde ik dat we een vis en twee vogels aan boord hadden. We hadden een vis gevangen, best wel een grote, een van ongeveer 1 meter lang. En de twee vogeltjes waren aan boord gevlogen en wilden niet meer weg. We gingen ze verzorgen en jammer genoeg sneuvelde er één in loop van de dag.
Het was een hele warme dag vandaag met bijna geen wind. Het was amper uit te houden in de keuken. Toch kregen we een heerlijke lunch met sla en aardappelschotel op tijd klaar. Na de lunch ging Sam zijn verjaardagscadeautje zoeken. We hadden een fles met een briefje aan de vislijn geknoopt en riepen: ‘Sam, er is beet!’ Toen hij de fles uit het water had gevist stond er een hint op het briefje: “Ook al breng je ons naar Senegal, wij gunnen jou alleen maar afval’’
Sam zocht bij het afval in de bijboot en vond toen zijn cadeau in een vuilniszak. Het was een hele grote walvisknuffel, die wij met alle leerlingen van het schip hadden gekocht. Daarna gingen we beginnen aan de taart voor Sam. Want altijd als er iemand jarig is maken we iets speciaals. We kozen ervoor om een lekkere brownie te maken. Tijdens het maken van de mix, hoorden we opeens: ‘man over boord’, MOB. Iedereen werd geroepen om naar het middendek te komen. Daar hoorden we gelukkig dat het een oefening was. We deden die oefening serieus en het ging heel snel. Na de oefening bleven we stil liggen. Er was zo weinig wind, alle zeilen gingen we strijken, alleen daarna ging de motor niet aan. Sam kwam naar beneden en zei: “ZWEMMEN”! Supernice in dit lekkere weer. De keukendienst moest eerst even de mix klaarmaken, maar mocht daarna ook een frisse duik nemen. Heerlijk was het water! Na gezwommen te hebben kwam er nog een leuke mededeling: we bleven stilliggen en mochten op het middendek na het avondeten een film gaan kijken. Na het avondeten gingen we dus een door de jarige job uitgekozen film kijken. Tijdens de film was Sam zijn brownie ook klaar. We hadden hem leuk versierd met hagelslag en chocolade saus. Het was zeker een leuke dag vandaag!

Denise