De top

14-11-2016 | 2016 – 2017

Om 4 u opstaan om dan om 5 u te vertrekken: naar de top van de Teide. We hadden gisteren al een heel stuk van de Teide beklommen en vandaag moesten we nog 500 meter stijgen. We hadden hier 2 en een half uur voor. We liepen mooi bij elkaar in 1 groep en we stopten regelmatig zodat iedereen even konden drinken en wat kon uitrusten. Na anderhalf uur kwamen we aan bij de gondel, daar moesten we nog 100 meter stijgen om de top te bereiken. We hadden nog 30 minuten om de top te bereiken en het werd erg zwaar, dus Iedereen liep op zijn eigen tempo naar de top en net toen iedereen de top had bereikt kwam de zon op. Iedereen nam hele mooie foto’s en toen dat was gebeurd begonnen er al mensen naar benden te lopen. Het was namelijk erg koud op de top: -4 graden!

Toen iedereen bij de gondel was, kregen we te horen dat er een storm op komst was. We hadden twee opties: of met de gondel of te voet naar beneden gaan. De docenten gingen overleggen met de rescue mensen en toen is er besloten dat we niet naar benden mochten lopen. Toen werd er gebeld naar Sam om te vragen wat we moesten doen. Het was duidelijk, we moesten met de gondel naar beneden omdat de storm die opkwam heel gevaarlijk was. Zo is iedereen veilig naar beneden gegaan met de gondel, daarna zijn we met de bus terug naar de Regina Maris gegaan.

Thibault