Beklimming van de Teide

13-11-2016 | 2016 – 2017

Gisteren heeft iedereen al zijn grote rugzak gepakt voor vandaag: de beklimming van de vulkaan El Teide! Om 10 uur zou de bus komen, dus na het ontbijt pakte iedereen de laatste dingen in zijn rugzak, waaronder de lunch, het avondeten en het ontbijt voor iedereen. De meeste mensen hadden er veel zin in, de weersvoorspelling was goed met een lekkere temperatuur en weinig wolken. Toen de bus er was, werden alle tassen erin gelegd, iedereen ging zitten en we vertrokken. De rit duurde twee uur, we hebben nog een tussenstop gemaakt bij het bezoekerscentrum, waar we een filmpje over de Teide hebben gekeken, daarna kwamen we aan bij het begin van het pad. We hebben geluncht met broodjes kaas en rijst en we begonnen aan de beklimming! Het begin ging nog redelijk soepel, ongeveer de eerste vier kilometer was een zandweg die rustig omhoog ging. Hier hebben we stevig doorgelopen, waardoor we er redelijk kort over hebben gedaan. Tussendoor hebben we wat tussenstops gemaakt om de groep bij elkaar te houden en om wat water te drinken of een mueslireep te eten. De laatste 2,5 kilometer werd zwaarder, toen werd de weg een voetpad van losliggende stenen, dat heel steil omhoog ging. Hier hebben we wat meer stops gemaakt, maar de groep viel uiteindelijk toch uit elkaar. Aan het einde konden sommigen amper meer omhoog komen, een paar mensen die al eerder bij de hut waren zijn terug naar beneden gelopen om hun rugzakken mee naar boven te brengen. Iedereen was heel blij om eindelijk boven te zijn, hierna heeft de keukendienst daar eten gemaakt terwijl veel mensen op de grond lagen en zaten omdat er niet genoeg stoelen waren, na het eten gingen veel gelijk al naar bed na deze zware dag.

Sophie