De uitslag is binnen

09-11-2016 | 2016 – 2017

We leven natuurlijk in een soort afzondering van de rest van de wereld, omdat wij in het mobiele tijdperk geen beschikking hebben over onze telefoons (Die niemand overigens écht mist). Desondanks hebben ook wij via via meegekregen wat er in Amerika is gebeurd: Donald Trump is president geworden. Toen we over onze eerste schrik heen waren (er is nog 1% kans dat het allemaal goed komt) gingen we toch maar even ontbijten en daarna hebben we een uurtje een gesprek gehad over een en ander wat er aan boord gebeurt. Toen gingen we zoals altijd aan school werken en vervolgens vertrokken we met de hele groep naar een marktje in Santa Cruz. We kregen in groepjes de opdracht om achter de betekenis van een aantal Spaanse woorden te komen. Toen we dat hadden gedaan gingen we door naar het museum (van de ‘schone’ kunsten). Het halve museum was echter afgesloten en het was zo klein dat we daar eigenlijk binnen 10 minuten weer klaar mee waren. We hebben daarna een klein interviewtje gehouden met mensen uit Santa Cruz, om ons Spaans te oefenen. Als laatste onderdeel van onze stadswandeling gingen we naar de resten van een fort dat in de 18e eeuw werd gebruikt om Santa Cruz tegen de Engelsen te verdedigen. We hebben toen nog even lekker in het zonnetje gelegen en daarna gingen we terug naar het schip. Gelukkig was een van onze docenten zo lief geweest om het NOS-journaal te downloaden en hebben we daarom ’s avonds allemaal nog even naar Donald en Hillary kunnen kijken.

Nikki