Land in zicht!

03-11-2016 | 2016 – 2017

Helaas werd dat niet geroepen omdat iedereen (behalve Julius, de stuurman) sliep. Om half 3 werd ik wakker gemaakt door Julius: de eerste vuurtoren is in zicht! Snel doe ik even wat warms aan en ga naar het achterdek, en inderdaad daar was de eerste vuurtoren. Na een tijdje waren de andere drie leerlingen die wakker wilden worden gemaakt er ook en na even gekeken te hebben gingen we weer lekker slapen. Ineens word ik wakker door Spaanse muziek, op het dek aangekomen varen we al naast Tenerife. Eerst kijken we allemaal vanaf het dek naar het eiland waar we aan gaan komen en dan lekker ontbijt. Als we dan eindelijk de haven binnen komen leggen we aan en mag iedereen het schip af. Sommige rennen er meteen vandoor anderen staan een beetje voor zich uit te kijken. Ik realiseer me: dit is de eerste keer sinds Amsterdam dat we zo ver van elkaar weg zijn geweest, ik mis ze nu al. Toen was het tijd voor de grote schoonmaak zoals bij aankomst in elke haven. We waren best snel klaar, het is zo veel makkelijker als we stil liggen dan als we varen! Alles was af en we kregen allemaal ons mobiel en mochten de stad in. Iedereen wilde meteen bellen naar huis en Wi-Fi gebruiken. Om 22.00 uur waren we allemaal terug en konden we lekker slapen.

Groetjes Lika