Tenerife in zicht

02-11-2016 | 2016 – 2017

Na elf dagen op zee is Tenerife al in zicht. Wat een opluchting! Iedereen zit te wachten tot we daar ook echt aankomen wat waarschijnlijk morgenochtend zal zijn. Sam had vanochtend verteld dat je vanaf 150 mijl heel soms de Teide al kon zien. Dus had hij gezegd dat de eerste persoon die het eiland zou spotten een zak snoep van hem zou krijgen. De hele dag hield iedereen dat dus ook in hun achterhoofd en zaten we allemaal te kijken in de verte. Er waren zelfs mensen die boven in de mast gingen zitten voor een paar uur om hem als eerste te zien. Uiteindelijk is hij wel gespot maar we weten niet wie hem als eerste zag. Het is ook eigenlijk maar een heel klein puntje op de horizon. Verder was het echt de eerste super warme dag. Iedereen had zijn korte kleren aangedaan en zat eigenlijk te snakken om te zwemmen in de oceaan. Eerst was het idee ook om na vijf uur te gaan zwemmen, maar toen dat moment eenmaal aanbrak was er net weer wat wind en mocht het niet meer. De hele dag door zagen we ook allemaal dolfijnen en walvissen. Het begon met een best grote walvis die echt heel dichtbij de boot kwam en waar mensen echt prachtige foto’s van hebben gemaakt. Daarna kwam er nog een groep van ongeveer vier walvissen, waarvan we alleen niet wisten wat voor soort het was. Tot slot kwam er ook nog een grote groep dolfijnen die heel erg blij waren en de hele tijd rond de boot sprongen en zwommen. Nu is iedereen aan het wachten tot morgen zodat we eindelijk weer aan wal kunnen en iedereen kunnen vertellen wat er allemaal al is gebeurd.

Lennard