Santa Cruz

04-11-2016 | 2016 – 2017

Vandaag hadden we onze eerste hele dag op Tenerife. Het voelt zo raar om nu, na bijna 2 weken op zee, weer het vaste land onder je voeten te kunnen voelen. Ik ben er nu helemaal op ingesteld om alles zeevast neer te zetten. Toen ik mijn glaasje water dus op tafel wilde zetten pakte ik automatisch een anti-slipmatje, tot ik mij bedacht dat dat hier de haven helemaal niet nodig is. Aan het begin van de dag werd ons verteld dat de twee wachtgroepen verschillende activiteiten zouden gaan doen die na de lunch omgewisseld werden. Wachtgroep 2, waar ik in zit, begon ’s ochtend met sport dus we trokken allemaal onze sportkleding aan, vulden onze waterflessen en verzamelden op de kade om op zoek te gaan naar een sportveldje. Toen iedereen er was begonnen we aan onze wandeling door het mooie Santa Cruz tot we na ongeveer 20 minuten bij een stadion aankwamen. Op een pleintje daarnaast zijn we gaan trefballen, springtouwen en hebben we een parcours uitgezet en gelopen. Ik vond het ontzetten fijn om weer eens te sporten. Aan boord hebben we, op onze dagelijkse work-out na natuurlijk, bijna geen beweging en kunnen we al helemaal niet rennen en springen. Na onze intensieve work-out hadden we het plan om naar een parkje verderop in de stad te gaan om daar nog wat balsporten te doen. We hadden helaas niet zoveel tijd meer en zijn daarom halverwege de wandeling gestrand op terrasje waar we met een ijsje lekker uitgerust hebben.

Om 13:00 waren we weer terug aan boord voor de lunch. Als we in de haven liggen eten we ’s middags weer gewoon brood in plaats van een warme maaltijd omdat niemand meer wacht hoeft te lopen. Na de lunch begon school voor mij. Het was zo fijn om mijn schoolwerk te kunnen maken zonder dat mijn boeken, schriften en pennen alle kanten op vlogen.
Sinds een paar dagen speelt iedereen het kaartspel ‘stressen’. Vooral ’s avonds zitten op elke tafel wel mensen het spel te spelen en wordt er continu gevraagd wie er nog een pakje kaarten over heeft. Vandaag is het OSR (Officiële stress reglement) comité, inclusief hoger en lager gerechtshof, voorzitters en scheidsrechters, opgericht. Er zijn poules opgesteld voor het toernooi en er is een speciaal speelschema gemaakt. Zoals u hoort wordt dit spel dus heel serieus genomen aan boord. Morgen beginnen de eerste wedstrijden van het toernooi en wordt de ranglijst opgesteld.

Marit