Appelsienen

31-10-2016 | 2016 – 2017

07:50 Ergens-ter-hoogte-van-Marokko-tijd wordt mijn kamer binnengedrongen door een enthousiasteling die mij zegt dat ik moet opstaan aangezien ik school heb. Het is alweer de laatste dag van oktober en de dagen vliegen voorbij net als al het ‘verteerbaar afval’ dat dagelijks overboord wordt gegooid.Voor mij was het overigens weer eens een ‘normale’ schooldag aan boord van de Regina. Aan school werken en in de pauzes squats en planks doen op de beat van een liedje waarvan ik de naam nog steeds niet ken.

Lunch was wel chaotischer dan normaal, overal waar je keek stonden hongerige kinders die niet genoeg konden krijgen van de verrukkelijke pizza’s die we voor lunch hadden. En de mensen van de keukendienst bleven maar hun handen verbranden aan het uit de oven halen van gloeiend hete bakplaten. Het kon allemaal maar niet snel genoeg gaan.

Nu we toch al over eten bezig zijn, het ‘fruit van de dag’ was sinaasappel of zoals Sam en de mede-Belgen zouden zeggen ‘appelsien’. Erg toepasselijk aangezien het oranje is en Halloween is.
Marit en ik hebben toen ook besloten om gezichtjes op de sinaasappels te gaan tekenen aangezien we toch wel iets voor Halloween wouden doen. De rest van de avond heerste er een gezellige sfeer in woonkamer. Hier en daar zaten mensen te stressen (dat is kaartspel), dagboeken werden bijgeschreven en er werd massaal naar Pirates of the Caribbean gekeken. Vervolgens was het tijd voor mijn wacht, van 9 tot 1 de sterren bestuderen, de Poolster zoeken, de machinekamer checken, het logboek bijvullen/tekenen, sturen, uitkijk houden, een rondje dek lopen en de wc’s en douches schoonmaken.

Overall weer eens een goed gevulde dag.

Kika