Dingen waarvan je niet verwacht dat ze super fijn zijn op een boot.

30-10-2016 | 2016 – 2017

Dames en heren, jongens en meisjes, matrozen en nog meer matrozen. Bereidt u zelf voor op iets dat nog nooit eerder vertoond is en waarschijnlijk nooit nog een keer vertoond gaat worden. Een once-in-a-lifetime experience zou je het wel kunnen noemen.

MIJN EPISCHE TOP 3 DINGEN WAARVAN JE NIET VERWACHT DAT ZE SUPER FIJN ZIJN OP EEN BOOT’

1. Elke keer denken dat je bijna dood valt als je in het kluivernet een zeil vastmaakt.
Dit komt misschien voor sommigen van jullie niet als een verrassing, maar dit is toch wel echt de moeite waard. Je staat een half uur te doen over het vast maken van de vlieger (het zeil op het puntje van de boot) en je houdt het zeil bij elkaar met twee handen, wanneer er opeens een monstergolf komt die je bijna van je plekje af slingert. Dit gebeurt gelukkig meestal niet en je bent ook nog eens gezekerd, maar ik schrik er elke keer van en daarna vind ik het elke keer weer leuk.
2. Chocopasta met pindakaas op je lekkere door ons zelfgemaakte brood.
Dit komt misschien als een schok voor sommigen van jullie, maar het brood hier aan boord is echt verrukkelijk naar mijn mening. Het wordt elke dag gebakken door de arme 5 tot 9 wacht en het is echt de moeite waard. Wat echter nog beter is dan gewoon een lekker broodje is een broodje met chocopasta en pindakaas. Normaal als ik thuis broodjes eet neem ik nooit twee beleggen op één broodje (dit komt ook doordat m’n vader m’n broodjes maakt), maar hier zei iemand tijdens het avondeten: “Ken, neem een Snicker-broodje”. Ik probeerde het en het was echt geweldig. Dus jongens en meisjes: try this at home!
3. Het raampje bij de pisbak/urinoir in de salon als er veel golven staan.
Ook dit verwachten de meeste mensen niet. Dat is verder ook niet echt heel verassend gezien de titel van deze top 3, maar toch, hier is het dan. Als je aan het plassen bent in het urinoir zit er een klein rond raampje dat vaak open staat en als je daar doorheen kijkt heb je een prachtig uitzicht over de zee en elke keer als er een monstergolf komt, lijkt het net alsof het héél dichtbij het raampje komt. Dit is ook zo, want een aantal dagen geleden was er tijdens een mini-storm een monstergolf echt door het raampje heen gegaan. Het stond er helemaal blank, maar het is het waard, want het uitzicht is echt heel gaaf.

Ken