De wasdag

28-10-2016 | 2016 – 2017

‘Oh ja, vandaag is het mijn wasdag’, bedenk ik me terwijl ik mijn laatste boterham van het ontbijt aan het opeten ben. Want ja, sinds deze week is er een wasschema ingegaan.

Elke hut heeft een bepaalde dag in de week gekregen om al zijn vieze was te wassen. Heel deze week heb ik al mensen in de stress gezien, omdat er bijvoorbeeld te veel was gewassen moest worden in de gegeven tijd, of omdat ze nog niet doorhebben hoe de droger werkt. Hierdoor had ik het voornemen genomen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ik had de eerste was van de dag geclaimd dus heb ik snel na het ontbijt alles in de wasmachine gedumpt. Een uur later was mijn was klaar en heb ik alles buiten te drogen gehangen. Vervolgens kreeg ik de opmerking: ‘Heb jij geen schooldag vandaag?’ waarop ik antwoordde: ‘Ja, maar ook wasdag’. Want ja, je schone was gaat zelfs boven je schoolwerk.

Na het drogen alles weer mooi opvouwen om dan aan het eind van de dag met een stapel schone lekker ruikende was en een goed humeur terug naar je kamer te vertrekken.

JJ (Jeroen Junior*)

*Er zijn twee mensen aan boord die Jeroen heten; een leerling en de projectleider. Deze blog is van de leerling.