Eerste schooldag

27-10-2016 | 2016 – 2017

De groep is al meerdere keren opnieuw opgesplitst, voor mentorgroepen, nieuwe wachten en keukendiensten. Vanaf vandaag werd de hele groep weer door tweeën gesplitst, zodat de helft van ons kon gaan beginnen aan school. Dit als gevolg dat ik de andere helft van de groep nu bijna volledig misloop. Vanmorgen hoorden we van Sam dat we al voorbij de golf van Biskaje waren en iets laten voeren we langs de kust van Spanje, waar we maar iets meer dan een kilometer vandaan waren. Leraren hadden zelfs even internet en hoorden al snel dat het regende in Nederland, terwijl hier een heerlijk zonnetje schijnt met een temperatuur van 21 °C. Snel gingen we echter niet (maar 1,3 knoop), waardoor het leek alsof we stillagen. ’s Middags werd echter de motor gestart en was het gedaan met de stilte. School duurde uiteindelijk tot 18.00 uur en ik loop nu al voor op mijn planning, dus dat begint al lekker.

Vandaag hebben we allemaal nog een les Spaans gehad en we hebben, na 4 lessen, het eerste hoofdstuk al afgesloten. Alle buitenlandse studenten oefenen hun Nederlands, wat leidt tot het leren en gebruiken van de grofste scheldwoorden met een leuk accent. Deze avond gaat eigenlijk zoals de meeste avonden: Een groep van zes maakt een ontzettend grote kleurplaat, hier en daar zijn mensen bezig met hun dagboek, er wordt gekaart en gerummikubd.

Isa