Hygiëne aan boord

26-10-2016 | 2016 – 2017

Vandaag om 8.45 werd ik wakker met vaag op de achtergrond het geluid van een bel. De deur van onze hut werd opengegooid en we moesten naar buiten. Sam had een paar natte, rottende theedoeken gevonden in een keukenkastje. Op zo’n schip als dit met zoveel mensen kunnen we geen extra bacteriën gebruiken. Dus om te leren dat dit niet oké was, moesten we vandaag een extra grote schoonmaak houden. Hier zat natuurlijk niemand op te wachten en zeker mijn groep niet, wij hadden namelijk wacht gelopen van 01.00 tot 05.00 dus we lagen net weer lekker te slapen. Maar goed, we gingen dus, best chagrijnig, aan de slag met de grote schoonmaak. Denise en ik hebben in de hutten onder elk bed de vloer gesopt en geschrobd. Uiteindelijk hebben we het best snel voor elkaar gekregen om de boot spic en span te krijgen en konden we nog even gaan tukken voor onze volgende wacht weer begon. Het wachtlopen wordt steeds leuker, maar alsnog kijk ik uit naar de schooldagen die morgen gaan beginnen. Want dat houdt in dat ik een nachtje door kan slapen! Vandaag waren Balthasar en ik bijvoorbeeld in het kluivernet geklommen om de binnenkluiver te strijken en goed op te bergen. Echt heel gaaf om vanaf het uiterste puntje zo de oceaan over te kunnen kijken.

Iris