Het Geluk van Vloeiende Dagen en Koeienknuffels

25-10-2016 | 2016 – 2017

De dagen lopen vloeiend in elkaar over. Alles is net gebeurd maar tegelijk heel lang geleden. Eat. Sleep. Watch. Repeat. De Golf van Biskaje zit blijkbaar vol kwallen. Gekke, met een oranje rondje en de rest doorzichtig, normalere, compleet transparant in de bekende vorm, maar ook lange, waarvan ik niet zeker ben of het überhaupt kwallen zijn. Misschien kom ik het ooit te weten. Misschien ook niet. We zullen zien. Wat ik wel weet is dat er sinds gisteren regelmatig dolfijnen meezwemmen met de boot. En vandaag zijn zelfs een paar kleine walvissen gespot. Helaas kwam ik net te laat om ze met eigen ogen te zien. Weer anderen hebben niet iets van een uur in het kluivernet gelegen omdat het vastmaken van de buitenkluiver niet echt opschoot. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht op het hele schip en de dolfijnen die ervoor zwemmen. En het ligt zeker niet verkeerd. Ik heb trouwens de weg naar geluk gevonden. Erg moeilijk is het niet, maar plezant is anders. Je moet gewoon heel erg zeeziek worden. Kotsen brengt een tijdelijk geluk, maar het echte komt wanneer je eindelijk weer beter bent. Moeiteloos loop je benedendeks door de gang, zonder meteen over je nek te gaan. Als een pro deins je mee met het schip, zonder als een dronkenlap heen en weer te zwabberen. Ja, je kan zelfs lezen, zonder dat de wereld voor je ogen gaat zwemmen. Ook vind je geluk in de kleinste dingen, als een laatste slok normaal water, dat jij als enige nog in je fles heb zitten (de plannen om in Tenerife water in te slaan zijn al vergevorderd, want dat uit de watermachine is zacht gezegd niet te zuipen). Of de warme lunch, die direct na je wacht voortreffelijk smaakt, als een koningsbanket. En ach, die geliefde uurtjes slaap, die je tussen alles door zachtjes toestopt. Niet te vergeten is de wasdag, die meer dan welkom is na dagen dezelfde kleding dragen. Inmiddels zit ik op 131 woorden teveel, en de teller stijgt. Ach, dan hoef ik vast minder vaak een blog te schrijven ;P (nee, stiekem vind ik het best leuk, ik zou het bijna vaker willen doen). Oh, en ons prachtige boegbeeld (a.k.a. een verzopen koeknuffel) staat wel erg fancy.

India