Sokken

30-03-2016 | 2015 - 2016

Ik heb geen sokken meer. Het grootste deel van de reis had ik daar geen last van, want ik droeg toen nauwelijks sokken. Ze lagen toen altijd keurig netjes in mijn sokkenzakje, maar sinds het weer kouder is – en ik niet meer de hele dag op mijn slippers loop – moet ik altijd het hele schip ondersteboven halen om een paar sokken te vinden. Ze zijn gewoon weg, ik weet niet waarheen, maar ze zijn weg.

Het zou uiteraard kunnen dat er een aantal overboord gewaaid zijn, terwijl ze te drogen hingen, maar niet al mijn veertien paar! Ik had veertien paar mee, dat zijn voor de duidelijkheid achtentwintig sokken en nu heb ik er nul. Thuis heb ik dit probleem ook. We hebben daar een enorme la vol met enkele sokken, ik heb bijna nooit twee dezelfde sokken aan thuis. Ze raken gewoon kwijt op de één of andere manier. Gelukkig is het op het moment dat ik dit schrijf nog maar dertien dagen tot ik thuis ben en dan heb ik weer sokken.

DIENEKE