Overheerlijk lekker

28-03-2016 | 2015 - 2016

Ik ruik het al. De wind tilt de geur over de zee en brengt dit naar mijn neusgaten en laat mij er naar smachten. Het is het enige waar ik aan kan denken. Dat overheerlijke gerecht die een keukenprinses maakt en mijn buik goed laat voelen en mijn hart verwarmt. Iedereen weet waar het over gaat, want het is het enige waar ik over praat (naast wintersport). Waar heeft deze jongeman het over? Is het een gerecht uit een ver land of zelfs uit de ruimte? Wat zijn de ingrediënten? Belangrijker nog, wat is het recept?

We hebben al jaren last van een klein beestje dat het recept wil stelen om dat in De Maatemmer te verkopen. Plankton heet die rare snuiter die zo zijn best doet voor dit gerecht, omdat hij er rijk mee kan worden. Gelukkig helpt het leger ons om het geheim te houden. Waar heb ik het over? Wat is er zó heerlijk? Nou, als ik dat vertel, moet ik u vermoorden. Onthoud goed, het is iets zó lekker dat je zou willen sterven om het te weten, want het is een hemels gerecht.

Oké, oké, omdat je er zo op staat, zeg ik alleen de naam van het gerecht. Beloof niet flauw te vallen of een hartstilstand te krijgen: het heet KAASKIP!

BEAU