“Eerste” zeilervaring

27-03-2016 | 2015 - 2016

Bart en Júlia hadden voor ons geregeld dat we konden zeilen in kleine zeilbootjes! Maart en ik hadden bedacht dat het een geweldig idee was om samen in een laser te stappen. We hadden beide nog nooit gezeild in een klein bootje…

Uiteraard stimuleerde iedereen dit, ze wisten natuurlijk dat dit een ramp ging worden. Gevolg: Maart en ik klimmen in de laser en gaan er vrolijk vandoor. Nog geen twee minuten later ligt Maart in het water, sta ik gillend van het lachen om hulp te roepen en hebben mensen uit een motorbootje (dezelfde mensen waarvan we eerder de hulp hadden afgewezen “omdat we het zelf wel konden”) ons geholpen.

Deze “eerste” zeilervaring was toch ietwat beschamend, aangezien we inmiddels al vijf maanden lang op een tall ship zitten.

CLAIRE