Zeven

27-02-2016 | 2015 - 2016

Zeven is deze week het getal. Dit is zo omdat vanaf deze week het nog zeven weken is en dan zijn we weer thuis.

Dat betekent nog zeven filmavonden, zeven keer wassen, zeven keer scheepsraad en als het goed is, zeven keer veiling. Ook weer zeven weken school en een vakantie, zeven schooluren per dag en zo kan ik nog wel even doorgaan. Sommige mensen zijn er wel blij mee. Over zeven weken zien ze hun vrienden en familie weer. Ook hebben ze dan alle voordelen van thuis weer, zoals privacy, eigen eten, niet meer zeeziek zijn enz. Andere mensen zijn hier helemaal niet blij mee. Die willen nog veel langer aan boord blijven. Deze mensen vinden het heerlijk om op zee te zijn, de vrijheid die ze op zee beleven, vinden ze fantastisch. Ik denk dat de mensen die het heerlijk vinden om op zee te zijn ook iets gaan doen met zeevaart. Ik heb al een aantal mensen gehoord over de zeevaartschool. Ik zelf zou wel een weekje of zoiets thuis willen zijn, maar daarna zou ik het niet erg vinden om weer weg te gaan.