Dingen die mensen thuis niet begrijpen

26-02-2016 | 2015 - 2016

Dit was eigenlijk echt een heel saaie dag om iets over te vertellen. Sommigen liepen wacht en anderen hadden school… ja, lekker interessant. Dus ik ga het daar lekker niet over hebben. Ik moet wel nog iets vertellen. Dingen die mensen thuis nooit gaan begrijpen. Ja, die ga ik even proberen uit te leggen.

Als eerste, rennen als de bel gaat. Waar de bel ook voor is, gewoon rennen. Soms is het voor een preek, dan moet je snel op het dek staan en anders is het voor het eten, dan moet je snel in de rij staan. Ja, gewoon rennen dus.

Het tweede ding is poetsen tot 6:30 uur ’s ochtends. Dit klinkt heel raar. Maar het is echt waar, schoonmaken van 12:00 uur ‘s middags tot 6:30 uur ’s ochtends. Ja, de hele nacht door. Slapen? Dat doe je maar een andere keer. Alles moet helemaal schoon. Gecontroleerd en al. Want anders mogen we bijvoorbeeld Cuba niet in. Ondanks alles is het wel gezellig.

Ten derde, de pindakaasoorlog. Dit gaat echt nooit iemand begrijpen. Oorlog om pindakaas? Jazeker. Als je geluk hebt, staat de lekkere pindakaas op jouw tafel. De uitdaging is dan om hem nog op je tafel zien te houden, want binnen de kortste keren heeft iemand van een andere tafel hem gejat.

Zo zijn er nog meer dingen, maar die gaan jullie toch nooit begrijpen.

FLOOR