Bijzondere ochtenden

09-02-2016 | 2015 - 2016

Nu het einde van de reis toch wel angstaanjagend dichtbij aan het komen is, zijn er steeds meer kleine dingen waar je waarde aan gaat hechten. Een voorbeeld daarvan zijn de ochtenden aan boord van de Regina Maris.

Om precies één voor acht komen er wat mensen uit hun bed om te gaan ontbijten. De meesten blijven namelijk gewoon liggen tot ze echt iets moeten gaan doen. De keukendienst geeft daarvoor een heerlijk ontbijtje op tafel gezet, wat hopelijk uit yoghurt of havermout bestaat. Stuurman Bouke beschreef het ontbijt als het ochtendorkest. Elke ochtend weer vallen de kannen met water en potjes jam van tafel op de grond, wat voor een prachtige compositie van gilletje en gerinkel zorgt. De vloer is na het ontbijt spekglad, waardoor er soms ook nog een paar mensen bij komen liggen. Geen van de slaperige hoofden heeft de energie om alle vallende voorwerpen uit de lucht te vissen.

Om tien voor half negen is het ontbijt dan afgelopen en wordt de rafel zo snel mogelijk opgeruimd door de keukendienst, met een beetje hulp van de rest en dan kan de volgende geweldige school- of wachtdag weer beginnen.

SOPHIE