Een eigen leven

08-02-2016 | 2015 - 2016

Iedereen aan boord kent ze wel, al was het alleen maar omdat ze geregeld in de veilingbak belanden: de schoenen van Arend. Ik zal ze even omschrijven voor u thuis: hoge sneakers die ooit wit zijn geweest en die je al ruikt voor je ze überhaupt ziet staan… Het is niet zo dat Arend ze daadwerkelijk draagt – hij loopt net als wij allemaal gewoon op slippers – maar toch verschijnen ze overal over het hele schip. Zo gebeurde het een keer tijdens de wacht van 5 tot 9 ‘s ochtends dat ze na een uur plots op het dek stonden, terwijl Arend gewoon zijn slippers aanhad. Niemand van de wacht (inclusief Arend zelf) wist hoe ze hier waren gekomen, ze stonden er gewoon… ineens. Ze verschijnen ook vaak op de gang, het achterdek, het middendek, de salon en misschien nog wel vaker bij de bezaanmast. De schoenen van Arend leiden een eigen leven. …wordt vervolgd.

ROMY