Dit blogje is gewijd aan Mieke’s kantoortje

06-02-2016 | 2015 - 2016

“Mieke’s kantoortje”, “het kantoortje van Mieke”, of afgekort gewoon: “het kantoortje”, is een legendarische plek en ik vind dat deze legendarisch-heid niet genoeg benadrukt wordt. Daarom pak ik nu mijn kans om er een blogje over te schrijven. Voor de kijkers thuis, die tot nu toe niet het privilege hebben gehad om een bezoekje aan de Regina Maris te brengen, zal ik even een beeld geven van het kantoortje. Het is een (bijna perfect) vierkant gebouwtje dat de scheiding vormt tussen het middendek en het voordek. En nu hoor ik je denken: “Wat is er nou zo bijzonder aan dat kantoortje?” Nou, dat zal ik je eventjes uitleggen. Het kantoortje van Mieke is zeker geen gewoon kantoor. Elke keer wanneer ik in Mieke’s kantoortje zit om bijvoorbeeld een toets te maken, verwonder ik mij over de dingen die zich in het kantoortje bevinden. Je hoeft je nooit te vervelen! Weet je even het antwoord op een toetsvraag niet, dan kun je:

  1. alle DVD’s bekijken die er voor je neus in de kast staan
  2. je torrenverzameling uitbreiden (trek een kastje open en ze rennen alle kanten uit)
  3. een colaatje pakken uit het koelkastje
  4. je handen wassen met gele zeep
  5. even een dutje doen in Mieke’s bed (eigenlijk mag dat niet, maar je kunt het proberen)
  6. je knopenskills oefenen met touwen uit het touwenhok
  7. naar de wc gaan (ja, het kantoortje voorziet u in al uw behoeften!)
  8. zoveel onzin uitprinten/scannen als je maar wilt
  9. meel meenemen voor het broodbakken (er worden heerlijke broden gebakken met dat meel)

Kortom: the possibilities are endless. Oh, en

10: Het kantoortje is de slaapkamer van de stoerste oma van de Benelux.

DIENEKE