Van kapitein tot purser

03-02-2016 | 2015 - 2016

Nog 300 mijl tot Cuba. Het moment dat de tweede scheepsovername van start ging. De spanning vooraf was duidelijk te merken: “Waar ga jij voor solliciteren?” “Wie zou de nieuwe kapitein worden?” Dit waren vragen die de ronde deden de afgelopen dagen op de Regina Maris. Op 3 februari waren alle sollicitatiebrieven ontvangen, gelezen en verwerkt. Het was tijd voor Martin om aan de bel te trekken en de functies van de scheepsovername mee te delen. Iedereen zat in spanning af te wachten. Als eerste kwam er een grote shock, iedereen herinnert zich de vorige scheepsovername nog wel. Alles (niet altijd, maar meestal wel) liep soepeltjes en we zijn onder leiding van kapitein Floor veilig en wel in de haven van Sint Maarten aangekomen. Maar wat horen we nu? Van kapitein is zij nu tot purser “bevordert”. Voortaan zal zij geen drankjes meer ontvangen, maar zelf heen en weer rennen naar de stuurhut. We zijn benieuwd hoe dat zal uitpakken. De kapitein die zij mag gaan bedienen is Folkert. Hij mag ons proberen veilig en met name schoon in de haven van Cuba te krijgen. Hij doet dit met behulp van de drie stuurmannen: Maart, Arend en Thijs. Ook zij zullen hulp krijgen: de drie bootsmannen zijn Famke, Claire en Friso. Elke wacht heeft vijf matrozen tot zijn beschikking. We hebben er heel veel zin in!

NEELTJE