Avontuur in de mangrove

16-01-2016 | 2015 - 2016

Na een tijdje kort rond te hebben gelopen in het kleine dorpje van Portobelo, was het eindelijk tijd; op naar de mangrove. Samen met Tess, Friso, Robin, Claire, Dieneke en Martin in de (natuurlijk) oranje bijboot.

Eerst verliep alles nog soepeltjes. We gingen lekker hard, tussen alle bootjes in de haven door, naar de andere kant waar de mangrove zich bevond. Maar toen… opeens kwam de boot tot een onverwachte stop. De motor begon raar te doen en vies bruin water begon de boot bij beide kanten te omsingelen. Martin probeerde ons nog te redden door naar achter en naar voren te varen… maar het was hopeloos. We zaten vast in de modder. Toen was het onze beurt om de held te spelen. Iedereen moest het water in en door de zware modder de boot naar voren duwen. Het was al bekend dat er krokodillen in het water zaten, maar dit hadden wij nooit verwacht… Nadat we de boot in veiligheid hadden gebracht en weer vrij waren, konden we de boot weer in. “Tess, je bloedt. Wat heb je daar op je been?” “Ja, oh ja.” Meerdere krassen bevonden zich op de enkel van Tess, terwijl het bloed er nu ook uitstroomde. “Krokodil, krokodil, krokodil: het kan toch niet waar zijn?” “Oh, nee joh,” zei Tess, “er lag een boomstam in het water waar ik per ongeluk tegenaan liep.” Nou, dat was toch wel op het nippertje. Wat een avontuur!

Emiëtte