Het begint…

17-01-2016 | 2015 - 2016

Bij het ontbijt werd er maar over één onderwerp gepraat: onze eigen reis! Het was de dag dat wij voor acht nachten door Panama zouden gaan trekken.

Voordat wij weg mochten, moesten we eerst alles schoonmaken en alle kussens, boeken, computers en jassen uit de salon halen en beneden neerleggen. Dit moesten wij doen omdat Martin en Sam de tafels en vloeren gingen lakken tijdens onze eigen reis. Zodra alles klaar was namen wij afscheid van elkaar en werden wij van boord gebracht. Naja, dan sta je daar op de kade met je groepje en heb je acht nachten om naar Bocas del Toro te gaan. Zelf zat ik bij Linda, Neeltje, Amber, Benjamin, Joost en Jennifer in het groepje. De dag van tevoren hadden wij nog een bespreking over waar wij wilden zijn tijdens de eerste nacht. Er werd besloten dat wij in Panama City wilden verblijven tijdens de eerste nacht, zodat wij de dag daarna door Panama konden lopen. Dus toen ik met mijn groepje op de kade stond, gingen we op zoek naar een bus die naar Colon ging, om vanaf daar een bus te nemen die naar Panama City zou gaan.

Na vijf uur reizen waren wij bij het Albrook busstation in de hoofdstad. Eerst hebben wij simkaarten gekocht voor alle mobiels en eten gehaald. Daarna gingen wij naar Av. Peru, waar we een hostel hebben gevonden en waar wij voor twee nachten konden slapen voor maar 70 dollar (voor zeven personen!). Iedereen was heel moe dus wij gingen nog snel uiteten en even met onze ouders bellen en toen gingen wij naar bed. Wij vonden het een geslaagde dag, want wij wilden slapen in Panama City en een goedkoop hostel vinden en dat was ons gelukt!

FAMKE