Uitwisseling met Colegio Aruba

06-01-2016 | 2015 - 2016

Hallo beste mensen,

Woensdag 6 januari hebben we een uitwisseling gedaan met Colegio Aruba. De derde uitwisseling van deze reis. Aan mij de eer om verslag te doen zodat jullie thuis ook mee kunnen genieten van ons avontuur.

We moesten vroeg ontbijten omdat hun schooldag om half acht al begint, maar dat kon de stemming niet drukken. Vol enthousiasme en gezonde spanning sprong de ene helft van SaS in de bijboot om naar Colegio te gaan. De kapiteins van de bijboot pikten daar de ene helft Colegio op, die bij ons aan boord een programma zou volgen. Het programma voor deze uitwisseling was door Ben en Famke uitgedokterd en het was leuk! Ik zat bij de A van Ben. Groep A en Colegio 1 waren de eerste helft van de dag aan boord van de Regina Maris en daar ging het als volgt: eerst waren er afwisselend een presentatie en een speeddatesessie; daarna waren er drie rondes waarin de studenten de mast in konden, een tour door de boot kregen en het kuiivernet in konden om daar te chillen en te klessebessen met de SaS’ers.

Op het Colegio kreeg SaS B ondertussen met Colegio 2 judo, Papiamento, CKV (dansen) en Engels.

Na het ochtendprogramma kwamen we allemaal samen in Colegio om daar te lunchen en om een debat te voeren. Het debat ging over een suikertax, zodat er meer geld naar de overheid ging en meer mensen gezond zouden worden. De tegenpartij was echter van mening dat mensen zelf mochten kiezen of ze suiker aten of niet.

In de middag wisselden de twee groepen van locatie en ging de groep waar ik bij zat naar Colegio. Ik heb zelf enorm genoten van het dansen en het as lekker om weer even alle energie kwijt te kunnen tijdens de judo.

Na nog een foto te hebben gemaakt voor het schoolgebouw ging iedereen weer naar zijn eigen huis. De SaS’ers hebben toen het schip netjes gemaakt en ’s avonds was er een feestje met Colegio en het was supergezellig.

Dan nu nog een korte blik op de gedachtegang aan boord: Wow! We zijn al bijna op de helft! Er komt helaas niet meer zo veel, maar er is ook al best wel veel geweest! We hebben superveel zin in Cuba en Panama en eigenlijk alles! Iedereen is nog altijd even vrolijk. Er is soms wat stress, maar we komen er altijd met z’n allen overheen. Het is echt bijzonder dat we mee zijn op deze reis.

AMBER