Debat at Sea

07-01-2016 | 2015 - 2016

Oefening baart kunst. Omdat we tijdens de uitwisseling het debatteren niet goed hadden gedaan, we krijgen we nu ook les in debatteren van het docententeam. Er waren er een aantal punten waar we aan moesten gaan werken: we moeten sterkere argumenten bedenken, niet te lang over een ding doorgaan, serieus blijven en niet door elkaar heen praten.

De zwarte pieten discussie vond plaats op het middendek. “Ik vind dat ze weg moeten, want die zwarte kleur is discriminerend”. De groep was in tweeën gedeeld, de ene was voor en de andere was tegen verandering van het Sinterklaasfeest. Voordat het debat startte, hadden wij een documentaire gezien over discriminatie in Nederland. (‘Zwart als Roet’).
De conclusie van de docenten was: ‘Er is al een klein beetje verbeterd in het debatteren.’

By the way, na dit blogje komen er nog maar 100…HÉ-E-E-E-E-E-EFTIG.

AREND