Een vrije zondagmiddag

03-01-2016 | 2015 - 2016

We hoopten er al een tijdje op, een middag vrije tijd. Zaterdagmiddag kregen we nog te horen; “Zondag is dit keer gewoon een schooldag”. Maar bij het ontbijt vertelde Martin ons dat we een middag vrije tijd kregen! Iedereen had er superveel zin in en om één uur konden we dan eindelijk de wal op om Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, te zien. Het was alleen nog wel een stukje lopen, dus besloten Folkert, Thijs en ik te gaan liften. Het leek niet echt te werken tot er honderd meter voor ons een auto stopte met een superaardige man die ons wel naar een winkelcentrum wilde brengen. We hadden er alleen niet over nagedacht dat het zondag was en dus waren alle winkels gesloten. Gelukkig was er wel Wi-Fi dus hebben we kunnen socializen met familie.

Nadat we onze social media weer hadden bijgewerkt, begonnen we te zoeken naar een goedkoop tentje om te eten. We kwamen een Subway, pannenkoekenhuis en een of ander luxe tentje tegen. Toch besloten we om aan een lokale bewoner te vragen ons naar een lokaal restaurantje te brengen. Na een stukje lopen bracht hij ons naar binnen bij een zielig ogend tentje. Maar ja, we probeerde het gewoon en zouden wel zien wat er uit zou komen.

Na een half uurtje zaten we aan verrukkelijke kip te kluiven met een soort patatachtige dingen en een slaatje. Iets wat we nooit hadden verwacht. Bovendien was het nog eens goedkoop ook, 26 dollar voor drie keer het gerecht met een flesje Cola. Na afscheid te hebben genomen van de superaardige mensen in het restaurant hebben we nog wat rond gelopen door Oranjestad en daarna zijn we teruggelopen naar de boot, dit keer zonder lift.

Buiten alle winkeltjes die gesloten waren was het toch een geslaagde middag!

TOM