We love hangmatten!

02-01-2016 | 2015 - 2016

Natuurlijk schrijf je in je blogje iets speciaals of over opvallends: de laatste dagen zijn dat dus de hangmatten. Sinds dat de SaS’ers op Curaçao massaal hangmatten ingeslagen hebben, is het achterdek onbegaanbaar in de avond. Om de meter hangt een hangmat en meestal hangt er daar ook nog eentje boven. Ze bestaan in alle kleuren, van de fel paars/roze van Romy tot de donker gekleurde van mij en van de Rastafari gekleurde van Moor tot de blauwe van Maart. De Curaçaohangmatten zijn allemaal fel gekleurd en de verschillende soorten die door elkaar hangen, geven een gezellig en kleurrijk gezicht. Ze zijn niet egaal één kleur, maar ze hebben ook een heleboel patroontjes van vissen en zonnen. Kortom, het zijn het prachtige, handgemaakte kunstwerken!

Wat begon als een idee van Romy, die mij vroeg om erbij te komen liggen, veranderde in een grootschalige logeerpartij, die nu dus al bijna een week duurt. We hangen nu met ongeveer vijftien mensen, waaronder ook twee docenten, op het achterdek. De meesten hangen kriskras van de stag (staalkabel die van het dek naar de punt van de mast loopt) naar de giek (waar de onderkant van het zeil aan vastzit).

Ik duik snel mijn hangmat in, Truste!!

THIJS