Ik wil leren, maar het mag niet

19-12-2015 | 2015 - 2016

Ik zat lekker rustig te ontbijten. Ik was bijna klaar om weer helemaal fris aan school te beginnen, komt er ineens een heel grote golf door het patrijspoortje. Samen met nog twee leerlingen was ik helemaal doorweekt.

We moesten eerst de salon schoonmaken en de kussens redden, dus kon ik niet leren. Toen ik eindelijk aan een tafel kon gaan zitten om te gaan leren was het alweer bijna elf uur en dat betekent pauze.

Dus ik ging na de pauze weer heel serieus aan mijn werk, worden we naar buiten geroepen. Ja hoor, het stormt. Binnen twee seconden weer helemaal drijfnat en ik moest nog helpen met de zeilen. Ik mag gewoon niet leren. De weergoden en alle anderen willen gewoon niet dat ik ga leren. Gelukkig heb ik mijn toets wel kunnen maken, dus het is nog wel een beetje goed gekomen. Toch denk ik dat ik maar stop met leren. Het brengt alleen maar ongeluk.

FLOOR