Tweede dag van de uitwisseling

18-12-2015 | 2015 - 2016

Op 18 december had de Gwendoline van Putten-school een heel programma voor ons georganiseerd. In de ochtend gingen we langs de kerstviering in de kerk. Ik vond het leuk om even in de kerststemming te komen. Er werd gezongen, gedichten voorgedragen en gebeden. We zongen zelfs Nederlandse liedjes. Dat was heel gek omdat we aan de andere kant van de wereld zijn.

Op de school kregen we een rondleiding en werd er een danscursus gegeven. Je kunt hun dansmoves gewoon niet nadoen. Sommige mensen hebben het in hun bloed zitten. Daarna werden we door de bus naar een plantage gebracht. Wat een enorme mooie tuin! De zoon van de voormalige eigenaar zei iets heel belangrijks: “Select your friends” Daar hou je namelijk de langste vriendschappen aan over. Na een rondleiding door de tuin reden we verder naar Oranjestad. Hier kregen we een rondleiding door de stand en het fort. In Oranjestad bezochten we ook het historisch museum.

Na deze drukke, leuke dag keerden we weer terug naar het schip.

LAURA