Een zondag op de Regina Maris

20-12-2015 | 2015 - 2016

Zondagochtend ben ik extra vroeg opgestaan, nadat ik een nacht heerlijk heb geslapen, om te gaan snorkelen. Om half acht ben ik samen met Pascal en zeven of acht andere leerlingen het water ingegaan. Het was supervet. We zijn naar een paar rotsen gezwommen, waar het water niet blauw was, maar wel heel helder. Hier hebben we mooi koraal hebben gezien. Ook hebben we veel verschillende vissen gezien, het was echt heel vet, zeker omdat ik nog nooit had gesnorkeld. Ook heb ik een kwal gezien, waar ik (helaas) ook door ben gestoken. Na ongeveer een uur zijn we het water uitgegaan. Ik heb toen gedoucht en een zalfje op mijn kwallenbeet gedaan, tegen het prikken.

Om kwart voor negen zijn we weggevaren bij Sint Eustasius en hebben we gelijk wat zeilen gezet. Rond half tien konden we eindelijk genieten van het heerlijke zondagsontbijtje. We hadden heerlijke broodjes uit de oven en scrambled eggs. Na het ontbijt had ik vrij, maar ik was zeeziek dus ik heb voornamelijk over de reling gehangen. Om elf uur hadden we een heerlijke banaan-sinaasappel-mango-smoothie. Daarna ben ik begonnen aan mijn taak voor de grote schoonmaak: ik had samen met drie anderen de taak om de salon schoon te maken, maar omdat één ziek op bed lag, moesten we de hele salon met z’n drieën schoonmaken. We zijn hard aan de slag gegaan en net voor de lunch waren we klaar.

Na de lunch heb ik mijn SaS-verslag over Sint Eustasius geschreven en heb ik geholpen met de keuken schoonmaken. Ik heb de koelkast en de bekerkast schoongemaakt. In de avond was ik weer heel erg zeeziek. Tijdens het avondeten was iedereen chagerijnig en moe en niemand was vrolijk. Martin heeft toen na het avondeten de grote schoonmaak opgeheven. Dit was echt een super idee, want meteen daarna was iedereen weer vrolijk en de sfeer werd er meteen veel beter op. Die avond was ook filmavond, maar ik heb de film zelf jammer genoeg niet gezien. Ik was namelijk supermoe en ik moest om één uur in de nacht weer opstaan om wacht te lopen, dus het leek me beter om lekker te gaan slapen. De mensen die wel naar de filmavond zijn gegaan hebben Pirates of the Caribbean 2 gezien, en hij was super leuk volgens iedereen! Het was een hele lange en vermoeiende dag, dus ik heb heerlijk geslapen.

Maart