Liften op St. Maarten

15-12-2015 | 2015 - 2016

Ten eerste, onze reis is al op eenderde. Wat vliegt de tijd toch snel. Er is zoveel gebeurd sinds mijn vorige blog: leuke en stomme dingen. School at Sea is het beste wat mij ooit is overkomen.

Vandaag zijn Barto, Arend en ik het Franse deel van Sint Maarten opgegaan. Eerst hadden we de nodige WiFi-tijd nodig. Ouders bellen, broers, zussen en vriendinnen. Het was enorm fijn om na twee weken op zee eindelijk weer het thuisfront te kunnen bereiken, maar we hadden ook andere plannen voor deze dag. Wij wilden het eiland liftend verkennen! Toen we wegliepen uit het stadje Marigot, waar we voor anker lagen, probeerden we door middel van onze duim opsteken een auto te strikken. Het duurde best een tijd voordat een Fransman genaamd Fredrique ons oppikte. Het was erg grappig om te communiceren met hem, vanwege zijn gebroken Engels. Hij legde ons uit dat hij eerst een TV zou gaan kopen bij een mevrouw en dat hij ons daarna naar Maho wilde brengen.

We reden al een tijd over het eiland toen we aankwanen bij de poort van een Gated Community. Ik had nooit eerder zoiets gezien: een huizenblok met elektrische hekken en een poort met beveiligers. Er vlak naast waren er allemaal dezelfde huizen, zonder deze beveiliging. Afijn, we reden naar binnen en uiteindelijk kwam er een vrouw naar de auto toe met de TV. Ik zat voorin samen met Fredrique en de TV ging op de achterbank bij Arend en Bart. Daarna reed hij ons naar Maho. Hij zette ons af bij het beroemde vliegveldstrand: Maho Beach. Hier hebben we een tijdje gezeten. We zagen zelfs overvliegende vliegtuigen!

Toen besloten we terug te liften. Dat ging goed tot Philipsburg, waar we bij een grote brug (waarvan ik de naam vergeten ben) barracuda’s hebben gezien. Het probleem was dat we in Philipsburg te ver weg waren van Marigot. Ik heb toen met een taxichauffeur onderhandeld en dit resulteerde erin dat in plaats van vijftig euro voor twintig euro konden meertijden: geweldig!

Nadat we terugkwamen in Marigot hebben we langs de boulevard gelopen. We zagen allemaal stranden en we hadden best veel zin om te zwemmen. Dus vroegen we aan de receptie of we in hotel Lebeach (vier sterren) op het strand mochten liggen en dat mocht. Wij lagen tussen alle vakantiegangers lekker te liggen. Dit was erg gaaf. We moesten om half tien terug zijn bij de plek waar we gedropt waren.

Kort gezegd: de dag was awesome.

JOOST