Aankomst St. Maarten

14-12-2015 | 2015 - 2016

Vandaag zijn we aangekomen op St. Maarten en dat betekent drie dingen:

  1. We zijn klaar met de oversteek
  2. De scheepsovername is afgelopen
  3. We kunnen weer aan land

Arend en Beau waren de eersten die land hadden gezien. Meteen toen we voor anker waren gegaan moesten wij de bijboot opbouwen zodat we aan land konden gaan. Er was nog één voorwaarde voordat wij aan land mochten gaan en dat was dat iedereen hun SaS-story af moest hebben. Veel mensen waren er pas net aan begonnen dus toen dit werd gezegd ging iedereen hard aan de slag. Uiteindelijk heeft iedereen het af kunnen maken voor half vier, dus uiteindelijk hebben we toch vier uur vrije tijd gekregen.

We kregen dit keer niet onze mobiels mee. Ik denk dat ze dit hebben gedaan zodat wij een avond door St. Maarten konden lopen om het te bewonderen en niet om internet te zoeken. Ik ging samen met Kirsten en Maart eerst naar een lokale markt waar wij souvenirs hebben gekocht. Vervolgens zijn we naar een supermarkt gegaan, want na twee weken was echt al het eten dat we hadden opgegeten. Omdat we om half acht weer op de kade moesten staan, hebben we aan de wal gegeten op een terras. We hadden een geweldige ober uit Parijs en hij was helemaal verliefd op het eiland.

Toen we terug waren op het schip was er een feest want we waren klaar met de oversteek!We hebben allemaal heel hard gelachen en gedanst, zelfs de stuurmannen! Om één uur ’s nachts gingen de meesten lekker slapen. Het was een prachtige eerste dag in Caribisch gebied.

FAMKE