“Kijk daar!” “Waar? Ik zie niks!”

03-12-2015 | 2015 - 2016

Vandaag was een heerlijke dag. Het zonnetje scheen en iedereen was lekker met zijn wacht of school bezig. We hadden net een heerlijke lunch, bestaand uit schnitzel en aardappels, achter de kiezen. Ik zette mijn vieze bord in de bak en ging verder met mijn schoolwerk. Mijn schoolboek was nog niet eens open toen ik buiten iemand hoorde roepen: “WALVIS! ER ZWEMT EEN WALVIS!”

Iedereen rende naar buiten en tuurde over de horizon op zoek naar de walvis. We bleven wel bijna twee minuten naar de lege oceaan staren toen mensen begonnen te zeggen dat het sowieso maar dolfijnen waren. We hadden namelijk nog nooit een walvis gezien, dus ze hadden zich vast vergist. Toen we de hoop eigenlijk al hadden opgegeven sprong er opeens een walvis omhoog uit het water!! De walvis was ongeveer twintig meter van ons vandaan en was ongelofelijk mooi. Het dier zwom weer onder water en dan verdween hij weer voor ongeveer drie minuten.

Iedereen dacht telkens dat ze hem zagen en riepen dan “Kijk daar!” en de rest dan meteen van “Waar? Ik zie niks!”. Totdat hij weer onverwacht op een andere plek omhoog kwam voor lucht. Het was een minke whale en hij was ongeveer tien meter lang. Je spreekt minke uit als “minky”. We konden de soort herkennen aan de witte onderkant en bescheiden grootte.

Na ongeveer een half uur was de minke whale verdwenen en bleef iedereen enthousiast praten terwijl we langzaam weer aan het werk gingen. Dit was mijn blog en ik hoop de volgende keer weer over zoiets leuks te kunnen schrijven.

BENJAMIN