Proefwerk Spaans

02-12-2015 | 2015 - 2016

Het is zover hoor: de eerste enige echte toets Spaans van onze reis!

Vandaag moest iedereen van wachtdag twee de toets maken en morgen iedereen van wachtdag een. Meteen om half negen, toen de lesdag begon, zag je iedereen met een Spaans leerboek aan het werk. Toen was er om kwart over tien een les over sollicitatiebrieven schrijven als voorbereiding op de scheepsovername. Meteen daarna natuurlijk weer de Spaanse boeken in.

Kwart over elf was het eindelijk zo ver. De helft van wachtdag twee moest de toets buiten maken en als zij klaar waren moest de tweede helft. Het eerste deel van de toets ging oké, maar daarna moest er een brief geschreven worden en die ging minder goed. Er staat in ieder geval wat op papier. Daarna waren er nog wat multiple choice-vragen. Toen kwam het deel waar iedereen tegenop zag: het mondelinge gedeelte. Je moest wat vertellen over een vriend en over een land.

De druk was te hoog. Ik vertelde dat mijn vriend achttien was, terwijl hij zestien is. Ik hoop dat Mieke (onze docent Spaans) dit pas leest als we ons cijfer binnen hebben haha. Maar, wat ook gezegd moet worden, als je ergens niet uitkwam hielp ze je ook wel een beetje: bedankt Mieke! Ik verwacht dat mijn cijfer niet zo hoog zal zijn, al heb ik dat wel aan mezelf te danken.

Nouja, eentje gehad, nog twee te gaan.

BEN