Vieze handen

23-11-2015 | 2015 - 2016

Ik weet niet hoe het komt, maar om de een of andere reden worden je handen gegarandeerd vies als je naar buiten gaat. In ieder geval bij mij. Elke keer als ik een tijdje buiten heb gestaan of heb rondgelopen, vooral op het middendek, zijn de palmen van mijn handen helemaal zwart alsof ik iets met olie heb gedaan of zo. Ik heb geen idee waar het vandaan komt; van de reling, de banken, de touwen of toch de wanden?

Ik hoor dit ook van andere mensen. Het is net of onze handen, en ook armen, het vuil aantrekken. Het is ook zo dat de armbandjes die we van touwtjes maken vuil worden. Dat heb je eerst niet door, maar het zorgt er wel voor dat je armen (die je net hebt schoongemaakt) meteen weer vies worden. Ik heb dus vlak voor ik dit blog ging schrijven een van mijn armbandjes afgedaan. Ik hoop dat ik er nog achter kom waar het vuil vandaan komt, zodat ik dit in de toekomst kan ontwijken…

TESSE