Vaarwel Tenerife, hallo zee

20-11-2015 | 2015 - 2016

Vanochtend zijn we weggevaren uit Tenerife. Na het ontbijt is de wacht druk bezig geweest met het schip zeilklaar maken. De zeilhoezen moesten weer van de zeilen af worden gehaald, de fenders moesten naar binnen gehaald worden en alles moest zeevast gemaakt worden. Toen we eindelijk wegvoeren met de Regina Maris stonden Pepe (de taxichauffeur), de mensen van de Thor Heyerdahl en diverse onbekende mensen ons uit te zwaaien.

Als een stukje reflectie op deze week: we hebben veel geleerd, nieuwe smaken, nieuwe mensen en nieuwe grond leren kennen. Allemaal leuk en aardig, maar voor een beetje dromen was geen tijd. We moesten direct weer aan het werk om de zeilen te hijsen. Enkelen werden weer zeeziek, maar wel minder dan de andere keren.

Met uitzicht op het Duitse schoolschip, de Roald Amundsen, voeren we weg uit de haven. Tenerife was nog lang aan stuurboordzijde, tot het na zes uur echt uit het oog was verdwenen.

ROMY