Het touwenhok in het kantoortje

18-11-2015 | 2015 - 2016

Het touwenhok is bijzonder: het zit onder mijn bed, is helemaal vol en kan dicht. Wanneer een stuurman tegen een leerling zegt: “haal dit of dat uit het touwenhok”, dan begint de kermis.

Het hok gaat open. De hele vloer ligt dan bezaait met touwen en het is een hele toer om dan van en naar de laptop te klauteren. Ondertussen klimt een leerling over de touwen heen om een toets te komen maken, print een docent snel iets uit, komt een ander een pleister halen, wil de volgende een gekleurd touwtje om tot een armbandje te knopen, wil een vierde leerling een medicijn uit het koelkastje hebben en komt er ook nog iemand een woordenboek halen.

Als de eerste leerling het door de stuurman gevraagd ditje of datje gevonden heeft, begint het grote opruimen. Daar zijn minstens twee man voor nodig en iedere keer beginnen ze weer met verbazing en de uitroep: “dat past er nooit allemaal in!” Uiteindelijk past het natuurlijk wel en als ik een beetje geluk heb, is het ’s avonds weer ingeruimd en kan ik er lekker bovenop gaan liggen slapen en dromen.

MIEKE (onderwijscoördinator)