Even voorstellen

14-11-2015 | 2015 - 2016

Twee weken geleden zijn wij gemaild en gebeld met de vraag of wij toch nog mee wilden doen met School at Sea. Wij waren natuurlijk superblij en heel erg enthousiast!

Ik, Linda, ben naar een selectieweekend geweest en ben daarna uitgeloot. Dat vond ik heel erg jammer. Toen ik werd gemaild door SaS was ik aan het leren voor school in de bibliotheek, samen met mijn moeder en zus. Ik moest spontaan huilen van blijdschap. Daarna ben ik naar school gegaan om te overleggen. Maandag heb ik het pas verteld aan mijn vrienden en die waren ook superenthousiast. Die week had ik nog toetsweek en moest ik elke dag leren. Dat was erg lastig, omdat nog allemaal dingen moest kopen. Dinsdag kreeg ik dan bericht van de leerplichtambtenaar dat ik mee mocht en ik was superblij! Ook heb ik nog een paar keer leuk afscheid genomen van mijn vrienden: we gingen bijvoorbeeld maandag, donderdag en vrijdag nog samen wat drinken in een cafeetje. Zaterdag was dan de dag en ging ik eindelijk weg!

Ik, Arend, zit in de derde klas van het vmbo en was van plan me aan te melden bij het sponsorprogramma van School at Sea. Martin (kapitein) van de Regina Maris vroeg op 5 november op een donderdag aan mijn vader of ik mee wilde, omdat er twee mensen naar huis waren gegaan. Mijn vader vertelde het alleen nog niet aan mij, omdat ik mijn vinger heb gebroken. We moesten dus nog even afwachten of het mocht van de chirurg. Mijn vader vertelde het op zondag 8 november. “Nou! Ik geloof het niet”, zei ik, “grappenmaker, dat kan niet.” Ik keek hem even aan en hij meende het echt, dus toen was ik blij. Ik heb die week een paspoort aangevraagd, vaccinaties gehaald en ook nog spalkjes bij de dokter laten maken. Ik heb afscheid genomen en op zaterdag ben ik gaan vliegen.

We vonden het erg gezellig op het vliegveld, maar ook jammer dat we niet naast elkaar zaten. Toen we aankwamen op het vliegveld op Tenerife haalden Martin en Mieke ons op. De autoreis duurde ongeveer drie kwartier. We kwamen aan bij de Regina Maris en iedereen was erg enthousiast en wilde ons helpen met de spullen naar binnen brengen en begonnen meteen dingen uit te leggen. We werden voorgesteld aan de groep en iedereen trok meteen met ons op. Dit vonden we heel fijn. Die avond gingen we ook nog een film kijken, want zaterdag is filmavond. Na deze dag waren we enorm moe en zijn we heerlijk in slaap gevallen.

AREND en LINDA