Zeilende wacht

07-11-2015 | 2015 - 2016

We zeilen weer! Nadat we vier dagen tegenwind hebben gehad, waardoor we op de motor moesten varen, hebben we vanochtend, tijdens onze wacht (zes tot negen) de zeilen gehesen. Het is lekker rustig, het enige wat je hoort is het klapperen van de zeilen.

We zijn nu meer dan een week onderweg naar Tenerife. We zien al een week lang niks anders dan zee om ons heen, dat is heel gek, maar het geeft je wel rust en tijd om na te denken. We hebben ook al dolfijnen gezien, soms zwemmen ze in groepen langs het schip, heel leuk om te zien. Ook hebben we een walvis gezien. Eerst zagen we een paar keer een spuitgat en daarna ook echt de walvis. Ik had zelf nog nooit in het wild een walvis gezien, dus ik vond het heel bijzonder.

Het leven aan boord is heel leuk, maar ook wel een beetje zwaar, omdat we nu twee keer per dag wacht moeten lopen. Het wachtlopen vind ik persoonlijk heel leuk! In mijn wacht zien we altijd de sterrenhemel ontstaan, zo gaaf! Het is hier midden op de oceaan zo helder dat we zelfs satellieten kunnen zien bewegen. In de ochtend zien we altijd de zon opkomen, dat noem je nog eens goed wakker worden. Na de wacht gaan we altijd gezellig met de wacht ontbijten en daarna gaat iedereen eigenlijk meteen slapen. Zo kunnen we er weer tegenaan in de avond.

LAURA