Zon-dag!

08-11-2015 | 2015 - 2016

Vanochtend na een drukke wacht met veel zeilen hijsen was het zondagsontbijt; dit keer was het scrambled eggs en heerlijke afbakbroodjes. Al de hele week kijk ik uit naar het zondagsontbijt; ten eerste omdat het gewoon super lekker is en ten tweede omdat het gezellig is (op zondag komt iedereen ontbijten, op alle andere dagen blijft iedereen altijd in bed liggen).

Na het heerlijke ontbijt was het weer zover: de GROTE SCHOONMAAK. Op zondag is het altijd grote schoonmaakdag. Iedereen moet dan een kaartje trekken en op dat kaartje staat wat je taak is voor die dag (salon dweilen, kantoor van Mieke, prullenbakken schoonmaken, WC poetsen etc.) en met hoeveel personen je die taak moet uitvoeren. De kleinte taken, zoals de prullenbakken, moet je in je eentje doen, terwijl het dek schoonmaken bijvoorbeeld met zes mensen wordt gedaan.

Om 13:00 uur ging de bel en kwam letterlijk iedereen aangerend om zo snel mogelijk een bord spaghetti bolognese in handen te krijgen. Na de lunch kregen we van Martin super goed nieuws te horen: de motor ging uit, zodat we konden zwemmen!! Iedereen trok zo snel mogelijk zijn bikini aan om het water in te duiken. Het was heerlijk warm weer (zon, 25 graden, strak blauw, nauwelijks wind) en de zee was verkoelend. We zijn van het kluivernet afgesprongen en sommige mensen zijn van de mast afgesprongen. Om 15:00 uur gingen we weer verder. De wind was ondertussen op komen zetten, dus daardoor konden we heerlijk gaan zeilen. Ondertussen ging iedereen weer verder met de klusjes voor de grote schoonmaak. Om 16:00 uur kregen we van de keukendienst ons vieruurtje: rijstebrij met hazelnoten en chocolade. Daarna werd er een film aangezet (omdat de wacht van negen tot twaalf de filmavond had gemist) en om 19:00 uur stond het avondeten klaar op tafel: brood en mosterdsoep.

Ondertussen is iedereen druk bezig met het maken van de eerste SaS-story, want deze moet morgen om 15:00 uur af zijn. Nu lekker naar bed en morgen hopelijk te laatste dag varen voordat we op Tenerife aankomen!

MAART