De eerste duik

06-11-2015 | 2015 - 2016

Opeens begon Martin door de speaker te praten. Het enige woord dat wij hoorden was: ZWEMMEN! Iedereen rende naar zijn hut en trok zijn of haar zwemkleding aan. De eerste keer sinds drie weken dat we eindelijk konden zwemmen. Het schip werd ondertussen midden op de Atlantische Oceaan stilgelegd. Inmiddels omgekleed rende ik naar boven en sprong direct in het water, maar wat was het koud! Iedereen sprong juichend de zee in. Vanaf alle hoeken van het schip werden salto’s, foto’s en sprongen gemaakt. Wat was het heerlijk om eindelijk te zwemmen en te genieten van het warme weer! Het was wel gek om te beseffen dat er zich een heel zeeleven onder je voeten afspeelt. Toen iedereen weer aan boord stond en er een groepsfoto was gemaakt door Martin, die met de bijboot aan het varen was, startten we de motor weer. Wat het plaatje helemaal afmaakte was dat er na het zwemmen een groep dolfijnen langs kwam gezwommen.

KIRSTEN