Wachtlopen

24-10-2015 | 2015 - 2016

Eindelijk op zee! Na ongeveer 30 uur onderweg zijn we nu al heel dicht bij Dover en Calais. We zijn al vol bezig met onze wachten en tussendoor is het daarom zoveel mogelijk slapen. Ik zit zelf in de wacht van 3 tot 6 dus dat was lekker vroeg opstaan vanochtend. Als eerste hebben we geleerd over het sturen en koers houden, en toen ook nog over hoe we onze positie op de kaart kunnen bepalen. Elk uur moet er een rondje over dek worden gelopen om te kijken of alle lijnen nog goed vast zitten, en als niet moeten we die opschieten. Ook moeten we de machinekamer (Jan’s hok) elk kwartier checken.

Ontbijt heb ik wel overgeslagen maar daarna, na dat we lekker hadden uitgeslapen, was het weer tijd om te lunchen en toen weer aan de slag met de wacht. Ik merk, en volgens mij de rest van de groep ook wel, dat we door onze wachten nu wel meer langs elkaar heen leven. Maar de mensen met wie je wacht hebt leer je wel weer beter kennen.

Het valt trouwens niet mee hoe misselijk iedereen is, mijn lunch bleef ook niet binnen. Tijdens de wachten spuugt er dan ook om de haverklap iemand over de reling. Hopelijk is dat snel over!

EMIETTE