Afscheid

23-10-2015 | 2015 - 2016

Vandaag gingen we echt weg! Onze reis naar het Caribisch gebied is begonnen! Veel ouders kwamen vanochtend al aan boord van de Regina Maris. Dat was supergezellig en we konden iedereen onze hut en de rest van het schip laten zien. Er was wel een groot tekort aan koffie.

Toen voeren we weg van Amsterdam en ging voor het eerst sinds we aan boord waren het schip los van de wal op de NDSM werf, wat een week lang ons huis is geweest. Toen hebben we een aantal van de zeilen gehesen, de schoener en het grootzeil!

In IJmuiden stonden erg veel mensen op de kant, ze waren helemaal klaar om afscheid te nemen. Sommigen hadden spandoeken gemaakt. Ook stond er een frietkar. Hier konden we voorlopig voor de laatste keer een frietje en een frikandel speciaal eten. Toen was het echt tijd om te gaan. Martin en Monique hielden nog een praatje en riepen ons toen aan boord. Na de laatste kusjes en knuffels gooiden de oud-leerlingen van SaS de trossen los en duwden ze ons af. Nu zijn we klaar voor ons grote avontuur en de open zee ligt voor ons.

ELLEMIJN