Brood van bakker Jop

05-02-2015 | 2014 - 2015

Hier aan boord moeten we tijdens het varen ons eigen brood bakken. Nou hebben we één persoon aan boord die het heel leuk vindt om dat te doen. Jop is onze bakker. Hij staat elke dag om 5 uur op om deeg te maken voor het brood.

We hebben een mooie deegmachine aan boord. Aan het begin van de reis was het brood niet heel erg lekker maar nu is het echt heerlijk. Jop is er de hele dag mee bezig maar dat moet ook wel als er 42 man moet eten. We hebben verschillende smaken: bruin, donkerbruin, wit, volkoren en mais. We eten het meest wit omdat dat gewoon het lekkerst is! Jop heeft laatste dagen iets anders gedaan met het brood, hij heeft bedacht om suiker- en chocoladebrood te maken. Het was heel lekker en het is wel fijn, even ander brood. En van het suikerbrood hebben we ook nog hele lekkere wentelteefjes gebakken!

Groetjes,
Eva