Scheepsovername – scheepsarts

13-12-2014 | 2014 - 2015

Bijna waren we in de Caraïben en dat betekende: SCHEEPSOVERNAME! Drie dagen voor aankomst zouden alle leerlingen het schip overnemen. Allemaal mochten we solliciteren voor een functie, kapitein, stuurman, bootsman, machinist, arts of kok. De keuze was voor mij niet heel moeilijk: ik ga voor arts!!

Ik heb heel erg mijn best gedaan op het schrijven van een sollicitatiebrief. Met wat hulp van anderen had ik best een leuke brief opgestuurd naar de stuurhut van de Regina Maris, adres: Atlantische Oceaan. Gelijk de volgende dag werd ik met een luide stem naar de stuurhut geroepen, spannend!! Daar kreeg ik te horen dat ik scheepsarts was geworden! (Niet geheel onverwacht, want ik was de enige sollicitant) Toen de scheepsovername dan eindelijk was begonnen, mocht ik gelijk aan de slag. Met het leukste klusje aan boord: luizen pluizen! En geloof me, ik krijg nog steeds jeuk op mijn hoofd als ik er aan denk, want ruim veertig mensen uitluizen duurt best een tijdje. 🙂 Ik vond het heel interessant om te leren over alle medische dingen aan boord. Van hygiëne tot de veiligheid van iedereen. Van onze scheepsarts, Sophie, heb ik geleerd over de medicijnen aan boord, het verschil tussen een kneuzing en een breuk en hechten op een sinaasappel! Dat was wel een hele opgave. Heel precies werken met verdoving, een mininaald en allemaal moeilijke tangetjes. Uiteindelijk zat ik helemaal onder de sinaasappel, maar de wond zat dicht met hechtingen én nietjes! Gelukkig zijn de luizen ook helemaal verjaagd, zelfs nog voor de aankomst in de Caraïben. 🙂 De les over de brandwonden heb ik nog tegoed, maar voor mij was het een hele geslaagde en gezellige scheepsovername!

Lieve groetjes,
Viënna