Scheepsovername – matroos

13-12-2014 | 2014 - 2015

Afgelopen week was de scheepsovername, daarin nemen de leerlingen het schip over. De crew kijkt alleen toe en houdt de veiligheid in de gaten, voor de rest moeten we alles zelf doen. Voor de scheepsovername moest iedereen die een functie wilde solliciteren. Ik zelf heb gesolliciteerd als kapitein. Ik had veel moeite met het schrijven van een sollicitatiebrief omdat ik dit ook nog nooit had gedaan en dus niet precies wist wat erin moest. Uiteindelijk was ik zelf tevreden met het resultaat en had hem ingeleverd bij Martin. De volgende dag riep Martin iedereen na elkaar in de stuurhut om te vertellen of je de functie had gekregen. Ik had de functie niet gekregen maar begreep wel waarom ik hem niet heb gekregen. Dus ik moest verder als matroos bij de scheepsovername. Veel veranderde er eigenlijk niet, je loopt gewoon wacht en je doet wat je gevraagd wordt. Bij de scheepsovername zelf ging er eigenlijk weinig verkeerd, we hadden gewoon de koers gevolgd en het was best wel chill om met z’n achten in een wacht te zitten.

Als ik terug kijk naar de scheepsovername ben ik tevreden en heb ik nu al zin in de volgende. Maar dan wel als kapitein!

Sam